tel: +31(0)6 1498 0131
info@H2innovations.nl

Frequently Asked Questions

We lopen tegen veel vragen aan omtrent de Solartable. Hieronder vindt u de meest gestelde vragen. Als u iets wilt weten stuur dan een mail naar info@H2innovations.nl.

Q: Is het tafelblad wel stevig genoeg?
A: Ja, de panelen die als tafelblad worden gebruikt zijn ontworpen om 20-30 jaar buiten op een dak alle weersinvloeden te kunnen weerstaan. Ze zijn getest om hagelstenen van 2,5cm met 80 kilometer per uur (getest met een stalen kogel) aan te kunnen. Een drukbelasting van 5400 Pascal (circa 500 kg/m2!) is geen probleem. Vanwege de kans op beschadigingen (denk aan krassen op het blad) wordt het echter afgeraden om op de tafel te gaan staan.

Q: Is er binnen wel genoeg licht?
A: Ja, in moderne kantoren of vergaderruimtes is voldoende licht om de accu van de Solartable continu te laden (met een zogenaamde druppellader). De accu zal dus vrijwel altijd vol blijven. De norm is dat op elke werkplek 500 lux aan licht moet zijn, dit is ongeveer 0,75Watt per vierkante meter, dit is voldoende om de accu continu bij te laden. Wel helpt het als er zonlicht door de ramen op de Solartable valt, dit is natuurlijk ook beter voor de werkplek. Mocht er in de winter minder (of zelfs geen) licht zijn dan heeft de accu voldoende energie opgeslagen om een maand lang elke dag uw telefoon op te kunnen laden.

Q: Kan de tafel ook buiten worden gebruikt?
A: Heel goed zelfs! Buiten is natuurlijk veel meer licht wat de werking van de Solartable ten goede komt. De standaard USB poorten zijn in de Solartable echter niet waterdicht gemaakt. Omdat het niet mogelijk is telkens als het regent de tafel naar binnen te zetten moeten de USB poorten worden verzonken en afgedicht. Dit kan op aanvraag worden verzorgd. U dient er wel rekening mee te houden dat in de volle zon het tafelblad erg warm kan worden (net als met een 'normale' tuintafel met donker tafelblad).

Q: Kan ik ook een laptop op de tafel aansluiten?
A: Nee, op dit moment nog niet. Dit komt door twee redenen. Ten eerste is de lichtinval binnen beperkt (of de laptop gebruikt te veel stroom). De accu van de Solartable zou te snel leeg zijn. Ten tweede heeft elke laptop fabrikant een ander type aansluiting en laadspanning. Om elke laptop aan te kunnen sluiten zou de gelijkspanning eerst naar 220V wisselspanning moeten worden omgezet en vervolgens weer via een stopcontact en de laptop lader naar de specifieke spanning van de laptop. Dit is niet alleen erg inefficient het is vanwege de gevaarlijke spanning ook een moeilijk en langdurig ontwerpproces. H2innovations wil in de tweede helft van 2014 met het ontwerp van een 220Volt (buiten)versie van de Solartable starten voor gebruik in bijvoorbeeld stadsparken, parkeerplaatsen langs de snelweg of universiteitsterreinen.

Q: Komt hier uw vraag? We horen het graag!